اتریوم | ETH
اتریوم ETHEREUM نسل دوم ارز های دیجیتال بوده و در واقع یک پلتفرم است که علاوه بر پشتیبانی فعالیت های مربوط به پول دیجیتال امکان انجام قرارداد های مختلف را به صورت دیجیتال و غیر متمرکز فراهم نموده است. ارز دیجیتال آتریوم ETH در بستر شبکه بلاک چین فعالیت می کند و واحد پولی اصلی آن اتر نام دارد.
- قیمت روز در حال بارگذاری
- قیمت جهانی در حال بارگذاری
- درصد تغییرات در حال بارگذاری
پس از معرفی بیت کوین به عنوان اولین ارز دیجیتال در سال 2008 به بازار مالی دیجیتال جهان، این بار جوانی روسی به نام ویتالیک بوترین با الهام از این ارز دیجیتال اقدام به خلق رمز ارزی با عنوان اتریوم ( Ethereum ) کرد که در نهایت در سال 2015 رسما فعالیت خود را در بازار ارز دیجیتال آغاز نمود.
در واقع هدف بوترین از خلق آتریوم eth این بود که شرایطی را فراهم کند تا علاوه بر فعالیت های پولی دیجیتال تمامی فعالیت های مالی دیگر را نیز بتوان در بستر دیجیتالی و به صورت غیر متمرکز بدون وجود واسطه ها به انجام رساند.
اما شاید این سوال پیش بیاید که ارز دیجیتال اتریوم دقیقا چیست ؟ در این راستا در ادامه مطلب به ارائه مطالبی در رابطه با معرفی صفرتاصد ارز دیجیتال اتریوم، ویژگی های آتریوم eth، تفاوت این ارز با بیت کوین و نحوه عملکرد آن در بازار ارز دیجیتال پرداخته شده است.
اتریوم چیست ؟
اتریوم یک ارز دیجیتال است که در بستر شبکه بلاک چین به صورت غیر متمرکز فعالیت کرده و با استفاده از آن علاوه بر انتقال پول دیجیتال امکان انجام قرار داد های هوشمند مختلف در این بازار مالی بدون واسطه و به صورت دیجیتالی وجود دارد.قرار داد هوشمند در واقع پلتفرمی است که یک سری شرایط خاص از قبل برای آن تعریف شده و در صورت بر قرار بودن این شرایط، قرار داد ذکر شده بر روی شبکه بلاک چین به صورت خودکار و بدون واسطه اجرا می گردد.با وجود پلتفرم اتریوم و توسعه هرچه بیشتر آن به زودی امکان انجام تمامی فعالیت های مالی به صورت غیر متمرکز و در بستر شبکه بلاک چین وجود خواهد داشت. در واقع هدف اصلی این پلتفرم حذف تمامی واسطه ها و کاهش هزینه های اضافی از تمام فعالیت های مالی می باشد.
ویژگی های اتریوم
اتریوم دارای ویژگی هایی است که سبب محبوبیت آن در بین فعالین بازار ارز دیجیتال گردیده است. برای شناخت هرچه بهتر این ارز دیجیتال و نحوه فعالیت آن لازم است تا در ابتدا با ویژگی های آن آشنا شوید، به همین منظور در ادامه به معرفی ویژگی های اتریوم eth و توضیح آن ها پرداخته شده است :
اتریوم یک پلتفرم دیجیتالی است.
اتریوم در بستر شبکه بلاک چین فعالیت می کند.
امکان بستن قرار داد ها به صورت دیجیتالی و غیر متمرکز در آن وجود دارد.
اتریوم به دنبال حذف واسطه ها از تمامی فعالیت های مالی موجود می باشد.
واحد پولی اصلی آن اتر ( Ether ) نام دارد که به آن آتریوم هم گفته می شود.
سرعت تراکنش در آن به اندازه انجام 16 تراکنش مالی در هر ثانیه می باشد.
ارز دیجیتال اتریوم بدون محدودیت در عرضه می باشد.
برای ذخیره اتر هم مانند سایر ارز های دیجیتال نیاز به استفاده از کیف پول ارز دیجیتال می باشد.
پلتفرم اتریوم امنیت بسیار بالایی داشته و غیر قابل نفوذ می باشد.
این شبکه توقف ناپذیر بوده و هیچکس حتی سازنده آن قادر به متوقف ساختن فعالیت آن نمی باشد.
مقایسه اتریوم و بیت کوین
با توجه به اینکه اتریوم نسل دوم ارز های دیجیتال را تشکیل می دهد بسیاری از افراد تصور می کنند که این ارز دیجیتال همانند ارز دیجیتال بیت کوین می باشد، اما لازم به ذکر است که علی رغم شباهت هایی که بین این دو نوع ارز وجود دارد تفاوت های اساسی نیز در بین آن ها وجود دارد که در ادامه به بیان نقاط اشتراک و غیر مشترک این دو ارز شناخته شده پرداخته شده است.
هر دو ارز بر پایه شبکه بلاک چین فعالیت می کنند.
هر دو ارز مبتنی به فرآیند استخراج هستند و برای ایجاد هر دو رمز ارز نیاز به دستگاه ماینینگ می باشد.
هر دو ارز به صورت غیر متمرکز و بدون نیاز به واسطه فعالیت می کنند.
هر دو رمز ارز دارای امنیت بسیار بالا بوده و نفوذ ناپذیر هستند.
معاملات در این دو ارز برگشت ناپذیر است و در صورت اجرایی شدن دیگر قابل توقف و یا برگشت نمی باشد.
معاملات در هر دوی این ارز ها به دلیل به رسمیت شناخته نشدن آن ها توسط دولت ها شامل مالیات و قوانین مالیاتی نمی شود.
سرعت ترکنش در اتریوم بسیار بالاتر از بیت کوین می باشد به طوری که بیت کوین در هر ثانیه تنها 7 تراکنش انجام می دهد اما این عدد برای اتریوم 16 عدد می باشد.
سرعت ایجاد هر بلاک حاوی تراکنش ها در بیت کوین 10 دقیقه و در اتریوم تنها 14 ثانیه می باشد.
با استفاده از اتریوم می توان هر نوع قرارداد مالی هوشمندی را اجرا کرد اما بیت کوین تنها برای فعالیت های پولی کاربرد دارد.
برخلاف بیت کوین که با محدودیت عرضه مواجه است و تنها 21 میلیون واحد از آن وجود دارد ارز دیجیتال اتر محدودیت عرضه ندارد.
لازم به ذکر است که اجرای قرارداد بر روی بیت کوین هم ممکن است اما به دلیل ابتدایی بودن زبان اسکریپت این شبکه انجام این کار بسیار دشوار خواهد بود.
نحوه عملکرد اتریوم
روند انجام معاملات در اتریوم نیز مانند بیت کوین و یا سایر انواع ارز های دیجیتال بوده و در آن ابتدا دو طرف معامله اطلاعات خود را ارائه می دهند، پس از تایید این اطلاعات توسط ماینر ها و نود های موجود در شبکه بلاک چین مخصوص اتریوم یک بلاک جدید برای هر تراکنش جدید ایجاد می شود.
اما تفاوت فعالیت اتریوم با بیت کوین در امکان انجام قرارداد های هوشمند در شبکه بلاک چین آن است و به این صورت است که ابتدا شرایط و دستورات لازم برای انجام گرفتن یک قرار داد و شرایط پرداخت آن به صورت کد گذاری تعیین و در شبکه بلاک چین اتریوم قرار داده می شود، پس از آن هر زمانی که این شرایط برقرار باشد کد های مورد نظر در پلتفرم اتریوم پردازش و قرار داد به صورت خودکار صورت میگیرد.